وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی

توصیه های بهداشتی رییس مرکز بهداشت استان خوزستان به زائران اربعین حسینی

در آستانه مراسم بزرگ راهپیمایی اربعین، معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز توصیه های بهداشتی به زائرین حسینی ارائه داد. 
 
به گزارش وبدا، دکتر سیدمهدی حسینی زاده  گفت: معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز افتخار دارد در ایام اربعین سال جاری مانند سال های گذشته با استقرار شبانه روزی تیم های بهداشتی در مرز چذابه و انجام اقدامات کنترل عوامل محیطی و مراقبت سندرمیک بیماری های واگیر در حفظ سلامت زائرین و بهره مندی آن ها از برکات این سفر معنوی نقش بسزایی داشته باشد.
 
وی افزود: در تجمعات انبوه، بیماری های مهمی مانند بیماری های منتقله از آب و مواد غذایی و بیماری های تنفسی ویروسی، سلامت افراد را تهدید می کنند که افراد شرکت کننده در این تجمعات می توانند با رعایت توصیه های بهداشتی از ابتلای خود و دیگران به این بیماری ها جلوگیری کنند.
 
رییس مرکز بهداشت استان خوزستان ادامه داد: یکی از مهمترین بیماری های مهم در راهپیمایی های بزرگ، بیماری های منتقله از آب و مواد غذایی است که از راه خوردن غذا، آشامیدن آب یا نوشیدنی های آلوده منتقل می شوند و می توانند با از دست دادن آب و املاح بدن بیمار، سبب عارضه کم آبی و یا مشکلات حاد شوند. 
 
 وی گفت: علائم بیماری های منتقله از آب و غذا شامل اسهال، تهوع، استفراغ و گرفتگی شکمی است که به طور متوسط در مدت 24 تا 48 ساعت بعد از عفونت ظاهر شده و برای یک تا دو روز ادامه پیدا کند.
 
رییس مرکز بهداشت استان خوزستان تصریح کرد: زائرین گرامی می توانند با رعایت سه اصل مهم شامل استفاده از آب سالم بسته بندی شده ، مصرف غذای سالم بهداشتی و رعایت بهداشت فردی، از ابتلا به این بیماری ها پیشگیری کنند.  
 
 وی گفت: به زائرین عزیز توصیه می شود غذا را به صورت گرم و تازه و به همراه لیمو ترش و یا آبلیمو مصرف کنند و از مصرف هرگونه شربت؛ سالاد و سبزی های خام و مواد غذایی شدیدا" فسادپذیر مانند سالاد الویه خودداری کنند.
 
دکتر حسینی زاده ادامه داد: زائرین قبل از مصرف هرگونه غذای کنسرو شده حتما قبل از باز کردن، کنسرو را به مدت 20 دقیقه بجوشانند. از مصرف لبنیات غیر پاستوریزه، شیرخام، خامه و پنیرهای محلی خودداری نمایند. همچنین میوه ها باید پس از شست و شوی صحیح و پوست کندن مصرف شوند.
 
 وی تصریح کرد: بهداشت فردی باید در هر شرایطی رعایت شود. شستن دستها به روش صحیح و بهداشتی به مدت 40 تا 60 ثانیه با آب و صابون مایع خصوصا"بین انگشتان ، زیر ناخن ها، مچ ها، پشت دست و گودی کف دست در طول روز، بهترین و موثرترین راه پیشگیری از بیماری های قابل انتقال از طریق آب و غذا است.
 
 رییس مرکز بهداشت استان خوزستان گفت: دسته دیگری از بیماریها، بیماریهای حاد تنفسی هستند. به افرادی که قصد عزیمت به کشور عراق را دارند به خصوص زائرینی که جزو گروه های در معرض ابتلا به فرم شدید بیماری هستند توصیه می کنیم، قبل از خروج از مرز واکسن آنفلوانزای فصلی را از داروخانه های مجاز و با رعایت زنجیره سرما تهیه و تزریق نمایند.
 
وی گفت: زائرین برای پیشگیری از ابتلا به بیماریهای حاد تنفسی مثل آنفلوانزا باید هنگام سرفه یا عطسه، بینی و دهان خود را با دستمال کاغذی بپوشانند و دست ها را بطور مرتب با آب و صابون مایع بشویند و هنگام احوال پرسی از درآغوش گرفتن، بوسیدن و دست دادن بپرهیزند.
 
 دکتر حسینی زاده افزود: همچنین از تماس دست آلوده با چشم ها، بینی و دهان خودداری شود و در صورت مشاهده علائم شبه آنفلوانزا باید بلافاصله به پزشک مراجعه و دستورات درمانی مانند استراحت کافی، تغذیه مناسب و استفاده از مایعات را رعایت شود و تا زمان بهبودی و رفع علایم از تماس نزدیک با افراد و ورود به اماکن سربسته و شلوغ خودداری نماید.
 
 وی بیان کرد: به زائرینی که به بیماریهای مزمنی مانند دیابت، فشار خون و یا بیماری قلبی مبتلا هستند، توصیه می شود قبل از عزیمت، به پزشک خود مراجعه کنند و ضمن معاینه با اجازه پزشک خود در این سفر حاضر شوند. 
 
رییس مرکز بهداشت استان خوزستان در پایان گفت: در زمان بازگشت زائرین از کشور عراق تیم های مراقبت بهداشتی مستقر در پایگاه مراقبت بهداشتی مرزی چذابه بصورت شبانه روزی همه زائرین را بررسی می کنند و به افرادی که در طی این سفر دچار علائمی همچون: اسهال- مسمومیت غذایی- تب و دانه های پوستی قرمز رنگ،تب، سرفه و گلو درد  شده اند، توصیه می شود به پایگاه های مراقبت بهداشتی یا درمانگاه های اورژانس مستقر در مرز مراجعه کنند./216/205

نسخه چاپي ارسال به دوست

شنبه ٢٨ مهر ١٣٩٧ - ١٣:١٠ / شماره خبر: ١٨٢٥٠٢ / تعداد نمايش: 391

برای این خبر نظری ثبت نشده است
نظر شما
نام :
ايميل : 
*نظرات :
متن تصویر را وارد کنید:
 

خروج