وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی

معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی زاهدان:

بر خلاف باور عمومی، تشخیص قارچ های خوراکی از انواع سمی آن توسط مردم عادی امکان پذیر نیست


معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی زاهدان هشدار داد: تشخیص قارچ های خوراکی از انواع سمي بر مبنای مشخصات ظاهري آنها نظیر شكل، رنگ، بو و مزه کار مشكلی است که فقط توسط متخصصان و كارشناسان مجرب قارچ شناسي و گياه شناسي امكان پذير است.

به گزارش وبدا، دکتر فرزانه فرجیان با بیان این مطلب گفت: برخی از سموم موجود در قارچ ها در برابر حرارت مقاوم می باشند و در فرآیند پخت و پز قارچ بطور کامل از بین نمی روند و راهکارهای تشخیصی ارائه شده توسط افراد عادی برای تمایز قارچ های سمی از نمونه خوراکی معتبر و قابل اعتنا نیست.

وی با اشاره به مسمومیت تعدادی از هموطنان در اثر مصرف قارچ، توصیه کرد: از مصرف قارچ هاي خودرو مخصوصا قارچ هایی که در کنار درختان خشک شده می رویند و يا قارچ هايي كه به صورت فله اي عرضه مي شوند، خودداري كنند و فقط از قارچ هاي بسته بندي داراي مجوزهای سازمان غذا و داروی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي که در مراکز مجاز عرضه می شوند، استفاده کنند.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان همچنین تصریح کرد: مصرف قارچ های خودرو توسط پرندگان و ساير حیوانات اهلي و وحشي نشانه غيرسمي بودن قارچ براي انسان نیست.

دکتر فرجیان توصیه کرد: در صورت مصرف قارچ و بروز علايم و نشانه هاي گوارشي از قبیل تهوع، استفراغ و اسهال از هرگونه خوددرماني و درمان علامتي پرهيز کرده و بيمار را هرچه سریعتر به بيمارستان یا مراکز درمانی منتقل کنند و در صورت امكان، نمونه باقي مانده قارچ مصرف شده توسط بيمار  را براي بررسی و شناسايي كادر پزشكي بيمارستان به همراه داشته باشند.302/119

نسخه چاپي ارسال به دوست

چهارشنبه ٢ خرداد ١٣٩٧ - ١١:٠٦ / شماره خبر: ١٧٧٠٦٨ / تعداد نمايش: 684

برای این خبر نظری ثبت نشده است
نظر شما
نام :
ايميل : 
*نظرات :
متن تصویر را وارد کنید:
 

خروج