وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی

مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت تاکید کرد:

توجه ویژه والدین به میان وعده های دانش آموزان/ممنوعیت عرضه مواد غذایی غیر مفید در بوفه مدارس



مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با اشاره به اهمیت نوع مواد غذایی که در بوفه مدارس عرضه می شود گفت: همین امر منجر به تدوین دستوالعمل پایگاه تغذیه سالم مدارس شد که در سال 93 به امضای وزرای آموزش و پرورش و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی رسید و به کل مدارس کشور ابلاغ شد.

به گزارش وبدا، دکتر زهرا عبداللهی، با بیان این مطلب، افزود : طبق این تفاهم نامه مواد خوراكي سالم و با ارزش به موادی گفته مي شود كه ضمن تأمين حدود 500-300 كالري از انرژي مورد نياز دانش آموزان ، به عنوان ميان وعده، مطابق با استانداردهاي بهداشتي تهيه و با دارا بودن شرايط بهداشتي در پايگاه تغذيه سالم به دانش آموزان عرضه و فروخته شود. همچنین عرضه مواد خوراكي ناسالم و كم ارزش که فاقد استانداردهاي لازم باشد، ممنوع است.

وی تصریح کرد: مواد غذایی عرضه شده در بوفه های مدارس باید داراي پروانه ساخت از وزارت بهداشت، علامت استاندارد، نام و نشان كارخانه، تاريخ تولید و انقضاي معتبر، تركيبات تشكيل دهنده، ارزش غذايي و داراي پوشش سالم و تميز باشند و به تایید کارشناسان تغذیه در معاونت های بهداشت دانشگاههای علوم پزشکی کشور رسیده باشند.

مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت گفت : خرما ، انواع مغزها (بادام زميني، بادام، بادام هندي، فندق، پسته) كشمش، نخودچي، توت خشك، انجير خشك، انواع ماست، انواع پنير (پاستوريزه و استريليزه )، ميوه سالم شسته شده و ضد عفوني شده در بسته بنديهاي يك نفره وكيوم شده، انواع ميوه خشك، نوشيدني ها همچون انواع شير، دوغ بدون گاز، انواع آبميوه طبيعي، آب معدني، بيسكويت، كيك و كلوچه، بيسكويت ساده و سبوس دار و بدون كرم، كيك وكلوچه ترجيحاً از نوع غني شده و تهيه شده با روغن حاوي اسيد چرب با ترانس زير 5 درصد، انواع آش، انواع سوپ، لوبيا، عدس پخته، حليم، شله زرد، سمنو و فرني به شرطی که بهداشتی و سالم تهیه و عرضه شوند از جمله مواد غذایی سالم برای عرضه در بوفه مدارس هستند.

وی به مواد غذایی ممنوعه در بوفه مدارس اشاره و گفت: عرضه مواد غذایی همچون انواع پفك، اسنک، نوشابه هاي گازدار و ماءالشعير، آدامس، شكلات، پاستيل، سوسيس، كالباس، سالاد الويه، چيپس، انواع لواشك و آلو و آلوچه (غیر بهداشتی) در بوفه های مدارس، ممنوع است .

دکتر عبداللهی به والدین و دانش آموزان توصیه کرد که میان وعده برای زنگ های تفریح را از خانه همرا خود بیاورند چرا که سالم تر هستند به عنوان مثال میوه، شیر و لقمه سالم مثل نان و پنير و گردو، نان و تخم مرغ، نان و پنير و خيارسبز، نان و پنير گوجه فرنگي و نان و كره و عسل از مناسب ترین میان وعده ها برای دانش آموزان محسوب می شوند.

نسخه چاپي ارسال به دوست

پنج شنبه ٣٠ شهريور ١٣٩٦ - ١٣:١٠ / شماره خبر: ١٦٦٣٨٥ / تعداد نمايش: 691

برای این خبر نظری ثبت نشده است
نظر شما
نام :
ايميل : 
*نظرات :
متن تصویر را وارد کنید:
 

خروج